Miten Xploran koulutila toimii?

Koulu on oppimista ja keskittymistä varten, mutta kotimatkalla saattaa olla tarpeen tavoittaa huoltaja. Tässä artikkelissa käsittelemme, miten voit hyödyntää Xploran kellopuhelimen koulutilaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Voit ajastaa koulutilan Xploran huoltajan sovelluksessa.

Yli miljoona lasta ympäri maailmaa käyttää Xploran kellopuhelinta, ja on todennäköistä, että useimmat heistä ovat koululaisia. Nykyään monissa kouluissa ei sallita puhelimia tai tabletteja, sillä ne voivat häiritä opetusta. Silti monet vanhemmat haluavat lapsilleen Xploran kellopuhelimen koulunalkua varten.

Xploran tuotteet, joissa on GPS, turva-alueet, SOS-toiminto sekä soitto- ja viestitoiminnot, antavat lapsille enemmän vapautta ja tukevat itsenäisyyttä. Vanhemmat pysyvät kuitenkin aina helposti tavoitettavissa.

Lepotila ja SOS-toiminto

Vaikka kellopuhelin on loistava kumppani koulumatkoilla, oppitunnit ja välitunnit on syytä varata oppimiselle ja sosiaaliselle kanssakäymiselle. Siksi Xploran kellopuhelimissa on koulutila.

Koulutilan voi asettaa huoltajansovelluksesta. Tällöin kellopuhelin siirtyy lepotilaan, jossa lapsi ei voi soittaa, lähettää viestejä tai ottaa kuvia. SOS-painiketta lukuunottamatta kellopuhelin muuttuu tavalliseksi rannekelloksi.

Huoltajat hallitsevat koulutilaa

Käyttäjäkyselymme mukaan 70–80 % kouluista Pohjoismaissa sallii kellopuhelimen, kunhan se on koulutilassa eikä häiritse opetusta.

Vanhemmille kellopuhelimen kaikki tärkeät toiminnot ovat käytettävissä myös koulutilan aikana. He voivat tarkistaa lapsen sijainnin ja varmistaa, ettei lapsi poistu määritellyiltä turva-alueilta. Kun koulupäivä päättyy, koulutila kytkeytyy pois päältä, ja lapsi voi taas käyttää puhelimen toimintoja normaalisti.

Koulutilan voi ajastaa mihin tahansa aikaan, joten voit rajoittaa laitteen käyttöä myös iltaisin ja öisin. Vanhemmat päättävät, milloin lapsella on pääsy kellopuhelimen ominaisuuksiin.

Näin otat koulutilan käyttöön:

  1. Avaa Xplora-sovellus puhelimellasi.
  2. Valitse lapsen profiili ja paina “Koulutila” valikosta.
  3. Paina “Uusi koulutila” luodaksesi koulutilan.
  4. Aseta aloitus- ja päättymisaika. Voit luoda jopa 15 eri koulutilaa eri päiville.
  5. Tallenna asetukset, ja koulutila aktivoituu valitsemiesi aikojen mukaan.

 

Tiedätkö jo, miten puhelut ja viestit toimivat Xplorassa?