Koululaisen vanhemman muistilista
Koulunalku saattaa jännittää koululaisen lisäksi myös vanhempia. Keräsimme simppelin muistilistan pienten koululaisten vanhemmille, jota noudattamalla siirtymävaihe sujuu aavistuksen verran helpommin.
Koulutarvikkeet
Hankkikaa ajoissa – nuoren koululaisen mielipiteitä konsultoiden, tietenkin – tarvittavat koulutarvikkeet, kuten reppu, eväsboksi, lyijykynät ja kumit, väriliidut, kellopuhelin ja muistilehtiöt. Kaikkea ei tarvitse hankkia uutena, vaan monet varusteet voi löytää edullisemmin kirpputoreilta ja nettipalstoilta!
Vieraile koulussa jo ennen koulun alkua
Vie lapsesi tutustumaan koulun pihaan ja sen ympäristöön jo ennen lukukauden alkua. Lapselle koulutien aloittaminen tuntuu mukavammalta silloin, kun ympäristö on entuudestaan tuttu.
Aamurutiinin harjoittelu
Aloita koululaisen aamurutiinien harjoittaminen muutama viikko ennen koulun alkua.
Harjoitelkaa aikaisin heräämistä, hampaiden harjausta, pukeutumista ja aamiaisen syömistä tiettyyn aikaan. Voitte myös yhdessä seurata ajankulua ja todeta, milloin olisi oikea aika lähteä koulumatkalle.
Tiesitkö, että huoltaja voi asettaa Xplora-kellopuhelimeen hälytyksiä, jotka auttavat nuorta koululaista esimerkiksi lähtemään kouluun oikeaan aikaan itsenäisesti?
Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.
Yhteydenpito koulun kanssa
Selvitä, miten koulu haluaa pitää yhteyttä vanhempien kanssa, ja seuraa aktiivisesti koulun viestintää ja tapahtumia.
Koululta kannattaa tarkastaa, mikä heidän suhtautumisensa mobiililaitteisiin on. Useimmissa kouluissa älypuhelimet on kielletty. Xplora-kellopuhelimen saa kuitenkin koulupäivän ajaksi laitettua koulutilaan, jolloin se toimii tavallisen rannekellon tavoin.
Koulumatkat
Mieti, miten koululaisen on tarkoitus liikkua kodin ja koulun välillä. Jos matka on tarkoitus taittaa jalan, käykää yhdessä huolella läpi tuleva koulureitti. Koulureitti kannattaa kävellä lapsen kanssa läpi useita kertoja, jotta se on mahdollisimman tuttu. Käykää läpi myös suojatienylitys.
Tiesitkö, että Xplora-kellopuhelimen avulla voit seurata lapsen sijaintia tarkan GPS:n avulla? Voit myös tarpeen mukaan asettaa kelloon turva-alueita, joilta poistuessa saat hälytyksen huoltajan sovellukseen.
Emotionaalinen valmistautuminen
Kysy lapseltasi, millaisia tunteita koulun aloittaminen hänessä herättää. Keskustelkaa mahdollisista huolista ja peloista, sekä jännittävistä tilanteista, joita lapsi saattaa kohdata. Rohkaise lasta pitämään positiivinen asenne ja muistuta, että hän voi keskustella sinun kanssasi kaikista huolista ja murheista.
Voit lukea lisää aiheesta tästä artikkelista.
Perustakaa kotitehtäväalue
Pyhittäkää kotona oma alue kotitehtävien tekemiseen. Se voi olla oma huone tai vaikka tietty tuoli ruokapöydän ääressä – tärkeintä on se, että lapsi pääsee perehtymään koulutehtäviin ilman häiriötekijöitä.
Nimikoi lapsen tavarat
Mikään ei ole yhtä varmaa kuin lasten tavaroiden häviäminen ja sekoittuminen. Merkkaa ja nimikoi siis lapsesi koulutarvikkeet repusta ja vaatteista lähtien turhien sekaannusten välttämiseksi.
Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.
Luo perhekalenteri
Järjestä perhekalenteri pysyäksesi kartalla koulun tapahtumista, koulun ulkopuolisista aktiviteeteista, harrastuksista ja tärkeistä päivämääristä.
Harjoitelkaa yhdessä sosiaalisia taitoja
Kannusta lastasi harjoittelemaan sosiaalisia perustaitoja, kuten jakamista, kuuntelemista ja vuorottelemista. Näitä on helppo harjoitella lomalla sisarusten tai serkusten kanssa.
Kannusta itsenäisyyteen
Opeta lapsesi suorittamaan itsenäisesti perustehtäviä, kuten wc:n käyttöä, käsien pesua ja kengännauhojen sitomista.
Pysy itse positiivisena
Ole kannustava ja positiivinen koulun alkamisen suhteen. Koulun aloittaminen on tärkeä virstanpylväs sekä lapsille että vanhemmille.
Xplora kellopuhelin on luotettava kaveri koulun aloittavalle lapselle!
Tutustu värikkääseen XGO3-kellopuhelimeen tästä, ja huipputehokkaaseen X6Play-kellopuhelimeen tästä.